preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 > Naslovnica
Školske vijesti

Likovni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola: “Volontiram-mijenjam svijet”

Autor: Vesna Suvala, 5. 9. 2018.

Poštovani,

Hrvatski Crveni križ ove godine obilježava 140 godina postojanja i djelovanja te tom prigodom organizira likovni natječaj na temu volontiranja za učenike osnovnih i srednjih škola. Namjera je da se natječajem pod nazivom “Volontiram-mijenjam svijet” učenici potaknu na izradu likovnih radova kojima će pokazati na koji način svojim volonterskim djelovanjem postaju aktivni i odgovorni članovi zajednica u kojima žive.

Natječaj će biti otvoren od 15. rujna do 9. listopada 2018.

Radovi će biti izloženi u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu od 5. do 19. prosinca 2018. Godine. Na Međunarodni dan volontera, 5. prosinca 2018. Godine, organizirat će se dodjela prigodnih nagrada te službeno otvorenje izložbe.

 

U prilogu dostavljamo pravila natječaja, prijavni obrazac te suglasnost za korištenje osobnih podataka. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo vas da postupite prema uputama koje se nalaze u dokumentu “Likovni natječaj za učenike”, a nas, Gradsko Društvo Crvenog križa Osijek, na e-mail ivavrebac@crvenikrizosijek.hr ili tomislavtomas@crvenikrizosijek.hr, kratko obavijestite o tome da ste svoje radove poslali Hrvatskom Crvenom križu.
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica
Zdravstvo
Zdravlje
20.11.2018. 16:00
Akcija "Otkrij rano" u srijedu
Povodom obilježavenja Svjetskog dana kronične opstruktivne plućne bolesti (KOPB) u srijedu će na zagrebačkom Cvjetnom trgu od 10 do 13 sati biti održana javnozdravstvena akcija "Otkrij rano".

Znanost
Biologija i kemija
24.10.2018. 10:58
Dalmatinski buhač €“ neiskorišteni potencijal hrvatske flore
Porastom svijesti o štetnom učinku različitih sintetskih herbicida, fungicida, insekticida i drugih srodnih kemikalija na okoliš, ekološka se poljoprivreda počinje vra‡ati na velika vrata. Samim time raste značaj i ekonomska vrijednost dalmatinskog buhača (Tanacetum cinerariifolium), biljne vrste koja proizvodi prirodni insekticid i repelent piretrin. 

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže.Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Vršite dobra djela - Čini se da pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / www.ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju