preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 

Natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ projektu “Excellence. Every Patient. Every Time.”

U projektu “Excellence. Every Patient. Every Time.“ sudjeluju Srednja medicinska škola Slavonski Brod kao nositelj nacionalnog konzorcija te Medicinska škola Šibenik i Medicinska škola Osijek. Navedene strukovne škole već niz godina prepoznaju da jedino zajedničkom suradnjom i inovativnim pristupom prema postojećim programima mogu potaknuti nužne promjene u strukovnom obrazovanju. S  tim ciljem članice nacionalnog konzorcija suglasne su u osmišljavanju strategije razvoja novih i učinkovitih školskih kurikuluma strukovnog obrazovanja kako bi strukovne škole postale imperativ kvalitete u obrazovnom sustavu i na tržištu rada i obrazovanja EU.

U sklopu projekta “Excellence. Every Patient. Every Time.” odobrena je mobilnost 66 učenika 3., 4. i 5. razreda u smjerovima medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege i fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka.

U sklopu projekta, mobilnosti će se odvijati u nekoliko termina. Mobilnost u Sloveniju će trajati 14 dana, u sljedećim razdobljima (za svaku školu jedan): od 3. do 16., od 17. do 30. studenog te od 1. do 14. prosinca 2019. godine u Sloveniji, u gradu Škofja Loka. S učenicima će kao pratnja ići jedan nastavnik. Ciljnu skupinu ove mobilnosti čini ukupno 12 učenika smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege iz Srednje medicinske škole Slavonski Brod; 12 učenika smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege iz Medicinske škole Šibenik te 12 učenika smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege iz Medicinske škole Osijek. Za navedenu mobilnost mogu se prijaviti učenici 4. i 5. razreda navedenog smjera u svakoj školi.

Mobilnost u Portugalu trajat će 21 dan, a boravak učenika u gradu Bragi planiran je u terminu od 1. do 22. veljače 2020. godine. S učenicima će kao pratnja ići po jedan nastavnik iz svake škole. Ciljnu skupinu ove mobilnosti čini ukupno 30 učenika: Srednja medicinska škola Slavonski Brod (5 učenika smjera fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka, 5 učenika smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege); Medicinska škola Šibenik (5 učenika smjera fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka, 5 učenika smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege); Medicinska škola Osijek (5 učenika smjera fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka, 5 učenika smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege). Za navedenu mobilnost mogu se prijaviti učenici 3., 4. i 5. razreda prethodno navedenih smjerova u svakoj školi.

Zadatak nastavnika kao pratitelja je da se pobrinu da učenici izvršavaju svoje obaveze propisane projektom te da im pruže podršku i potporu uz nadzor.

Učenici na prijavnom obrascu odabiru za koju se mobilnost prijavljuju (Slovenija ili Portugal). Moguća je prijava i na obje mobilnosti, ali je u tom slučaju potrebno zabilježiti koja mobilnost se smatra prioritetom budući da učenik može biti odabran samo za sudjelovanje u jednoj mobilnosti. Također, ukoliko se učenik prijavljuje na obje mobilnosti mora za svaku priložiti suglasnost roditelja.

Uvjeti prijave za sudjelovanje:

 • učenik Srednje medicinske škole Slavonski Brod / Medicinske škole Šibenik / Medicinske škole Osijek
 • dobrovoljna prijava na natječaj
 • predana dokumentacija do 20. rujna 2019. godine
 • suglasnost roditelja/skrbnika

Dokumentacija za prijavu:

 • ispunjen obrazac za prijavu (privitak na dnu stranice)
 • preslika svjedodžbe prethodno završenog razreda
 • motivacijsko pismo
 • životopis (Europass)
 • potpisana suglasnost roditelja/skrbnika s upisanom šifrom učenika (privitak na dnu stranice)

Dodatni bodovi:

 • popis svih aktivnosti, projekata i/ili natjecanja u kojima je učenik/ca sudjelovao/la prošle školske godine i rezultata koje je postigao/la (za natjecanja)
 • potvrda o slabijem ekonomskom položaju obitelji učenika

Obveze i dužnosti učenika koji će sudjelovati u mobilnosti:

 • redovito pohađanje svih pripremnih aktivnosti
 • redovito pohađanje stručne prakse tijekom mobilnosti
 • uvažavanje i poštivanje ostalih sudionika mobilnosti i djelatnika Škole koji će biti u pratnji učenicima
 • redovito vođenje Dnevnika rada
 • održavanje dnevnih evaluacijskih sastanaka tijekom mobilnosti
 • učenici neće konzumirati alkoholna pića i neprimjereno se ponašati za vrijeme mobilnosti
 • u slučaju nekih problema, obavezno će se posavjetovati s osobama u pratnji

Način bodovanja prijava:

 • opći uspjeh prethodnog razreda (2-5 bodova)
 • strani jezik prethodnog razreda (2-5 bodova)
 • motivacijsko pismo (1-5 bodova)
 • životopis (1-5 bodova)
 • sudjelovanje u aktivnostima, projektima i natjecanjima (1-5 bodova)
 • nepovoljan ekonomski položaj (1-2 boda)
 • izrečena pedagoška mjera u prethodnom razredu (-1 bod za opomenu, -2 boda za ostale)
 • u slučaju istog broja bodova, prednost će imati učenici s većim iskustvom sudjelovanja u aktivnostima, projektima i natjecanjima

Postupak prijave:

Učenici natječajnu dokumentaciju trebaju predati do petka 20. rujna 2019. godine (uključujući i taj dan) kod psihologinje i pedagoginje u ured. Rezultati će biti objavljeni pod šiframa učenika na školskoj web stranici, facebook stranici škole i projekta te na oglasnoj ploči u školi do 25. rujna. Učenici će imati rok za prigovore i žalbe na objavljene rezultate 26. rujna u terminu koji će biti objavljen naknadno. Službeni rezultati objavit će se 27. rujna nakon isteka žalbenog roka.

Nakon odabira učenika, sudionici mobilnosti, odnosno njihovi roditelji/skrbnici, sklapaju sa školom ugovor kojim se obvezuju na izvršavanje svojih obaveza kako ne bi morali vraćati sredstva utrošena na mobilnost.

Napomena:

Za svaku mobilnost i za svaki smjer će se odabrati 3 učenika koji će biti na rezervnoj listi. Tim učenicima se savjetuje da pohađaju sve pripremne aktivnosti kako bi se, u slučaju odustajanja nekog od odabranih učenika, mogli uključiti u projekt.

Za sve dodatne informacije možete se javiti koordinatorici projekta, stručnoj suradnici psihologinji Mirni Ilakovac.

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

KARTA - KAKO DO NAS

Zdravstvo
Zdravlje
25.01.2020. 08:00
Novi Odjel laboratorijske dijagnostike u OB Pula
U pulskoj Općoj bolnici je otvoren Odjel laboratorijske dijagnostike, vrijedan 35 milijuna kuna.

Znanost
Biologija i kemija
29.12.2019. 08:00
Biste li išli u hrvatsku Školu za život?
Kristina Duvnjak, voditeljica programa edukacije Udruge Bioteka, za kraj 2018. donosi pregled i analizu dosadašnjeg stanja Škole za život, eksperimentalnog programa koji se od jeseni 2019. planira uvesti u sve škole u RH. Kako je do ovog programa došlo te na čemu se temeljio njegov dosadašnji razvoj, doznajte u nastavku.

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže. Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Činite dobra djela -  Pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / www.ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju