preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 

EXCELLENCE. EVERY PATIENT. EVERY TIME. – Predstavljanje projekta zainteresiranim učenicima

Predstavljanje Erasmus + projekta Excellence. Every Patient. Every Time., u kojem naša škola sudjeluje kao partner sa Srednjom medicinskom školom Slavonski Brod i Medicinskom školom Šibenik i koji će se realizirati kroz mobilnosti učenika u Sloveniju i Portugal, održalo se 12.9.2019. za sve zainteresirane učenike 3., 4. i 5. razreda smjera medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege i učenike 3.FT razreda. Učenici su informirani o samom projektu, planu realizacije mobilnosti, načinu prijave i kriterijima odabira učenika za sudjelovanje u projektu.

 

EXCELLENCE. EVERY PATIENT. EVERY TIME. – Predstavljanje projekta roditeljima zainteresiranih učenika

Predstavljanje Erasmus + projekta Excellence. Every Patient. Every Time., u kojem naša škola sudjeluje kao partner sa Srednjom medicinskom školom Slavonski Brod i Medicinskom školom Šibenik svim roditeljima učenika koji se planiraju prijaviti za sudjelovanje u projektu održalo se 13.9.2019. Roditeljima je predstavljen projekt, plan realizacije mobilnosti u Sloveniju i Portugal te način prijave i kriteriji odabira učenika.

 

EXCELLENCE. EVERY PATIENT. EVERY TIME. – sastanak odabranih učenika i koordinatorice projekta

Prvi sastanak učenika koji su odabrani za mobilnosti u Sloveniju i Portugal te učenika koji su rezerve održan je 9.10.2019. Na sastanku je predstavljen program priprema koje očekuju učenike prije realizacije mobilnosti, prikupljena je potrebna dokumentacija i popunjeni potrebni podatci o učenicima.

 

EXCELLENCE. EVERY PATIENT. EVERY TIME. - pripreme učenika za mobilnost u Sloveniju

Tijekom listopada i studenog, učenici koji su odabrani za mobilnost u Sloveniju u sklopu Erasmus + projekta “Excellence. Every Patient. Every Time.”, odradili su jezične, stručne i pedagoško-kulturološke pripreme. U sklopu priprema učenici su prošli stručne vještine koje će im biti potrebne za dobro obavljanje stručne prakse u ustanovi u koju su raspoređeni, slušala se slovenska glazba i govorilo o slovenskoj kulturi te su vježbali različite situacije u kojima će se možda naći tijekom realizacije mobilnosti. Pripreme su realizirane u planiranom fondu sati.

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

KARTA - KAKO DO NAS

Zdravstvo
Zdravlje
25.01.2020. 08:00
Novi Odjel laboratorijske dijagnostike u OB Pula
U pulskoj Općoj bolnici je otvoren Odjel laboratorijske dijagnostike, vrijedan 35 milijuna kuna.

Znanost
Biologija i kemija
29.12.2019. 08:00
Biste li išli u hrvatsku Školu za život?
Kristina Duvnjak, voditeljica programa edukacije Udruge Bioteka, za kraj 2018. donosi pregled i analizu dosadašnjeg stanja Škole za život, eksperimentalnog programa koji se od jeseni 2019. planira uvesti u sve škole u RH. Kako je do ovog programa došlo te na čemu se temeljio njegov dosadašnji razvoj, doznajte u nastavku.

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže. Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Činite dobra djela -  Pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / www.ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju