preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

Školske novine Iglice

Dragi učenici i djelatnici!

Konačno je stigao novi broj Iglica, trideset i treći po redu! Ova lijepa tradicija naše škole nastavlja se i dalje. Odradili smo veliki posao i potrudili se da ovogodišnje Iglice budu još zanimljivije i ljepše.  

Svim učenicima koji su sudjelovali, pisali, fotografirali, obrađivali fotografije...VELIKO HVALA smiley  

Cijenimo vaš trud i nadamo se da ćete u još većem broju sudjelovati i dogodine. Donosimo vam naslovnicu ovogodišnjih Iglica. Uživajte u čitanju radova vaših razrednih kolega, mnogobrojnim fotografijama i pokojoj zagonetki.

Vaši Igličari!

 

 

 


 


Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Zdravstvo
Zdravlje
24.07.2017. 16:00
Unos šećera olakšava pohranjivanje masti
Konzumacija zašećerenih sokova u kombinaciji s obrocima s visokim udjelom proteina povećava izglede za nakupljanje masnog tkiva u organizmu, objavio je stručni časopis BMC Nutrition.

Znanost
Biologija i kemija
15.07.2017. 16:10
Mladi potaknuti na inicijative i volonterstvo u ruralnim područjima
Kolenica, selo u blizini grada Vrbovca u lipnju je postala dom mladih iz čak 5 zemalja! Cilj ovog doga‘anja razmjene mladih, nazvanog Ruralize, bio je kroz razmjenu iskustava i primjera dobre prakse popularizirati život u ruralnim sredinama me‘u mladima, potaknuti ih na pokretanje novih projekata, kao i na vololonterstvo kao važan segment života na selu.

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže.Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Vršite dobra djela - Čini se da pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / www.ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju