DANI KRUHA
Autor: Vesna Suvala, 21. 10. 2015.
Tijekom mjeseca listopada proslavili smo Dan kruha, dan zahvalnosti za plodove zemlje. Hodnicima i učionicama naše Medicinske škole širio se neodoljiv miris svježe ispečenoga kruha. Kruh nas svakodnevno prati. Tko može odoljeti njegovom svježem mirisu, ukusnom slancu ili perecu, toploj kifli, slatkoj krafni i sl.? Nema čovjeka koji ne voli kruh jer on je život. Daje nam snagu i zato ga trebamo sa zahvalnošću primati i dijeliti s onima koji ga, nažalost, nemaju.
Postavljena izložba u predvorju naše Škole podsjetila nas je na zahvalnost na svim životnim plodovima, radostima, uspjesima i darovima. Nakon izložbe učenici su sudjelovali u gozbi kušajući slasti raznih kruhova, kiflica, peciva i kolača. Svi se slažu da o važnosti pravilnoga odnosa prema hrani trebamo svakodnevno govoriti te se s poštovanjem odnositi prema plodovima zemlje. U današnjem vremenu užurbanosti i materijalizma "kruh naš svagdašnji" potrebniji nam je nego ikada.
« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |