preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 > O školi
RIJEČ RAVNATELJICE
 

 

       

 

Poštovani, dragi učenici, roditelji, skrbnici, odgajatelji i predavači!

 

„Znati, biti, činiti i živjeti za čovjeka“ misija je Medicinske škole Osijek, državne institucije, koja aktivno sudjeluje u odgojno-obrazovnom procesu više od 70 godina.

 

Skroman je početak djelovanja Medicinske škole Osijek s jednim usmjerenjem od tridesetak učenika u današnjim prostorima Gradske i sveučilišne knjižnice u Europskoj aveniji. Danas, nakon sedamdesetak godina postojanja Škole, zdravstveni smjerovi sve su popularniji mlađim generacijama. O tome svjedoče brojne promjene školskih adresa u gradu Osijeku u potrazi za većim i kvalitetnijim školskim prostorima. Broj zdravstvenih smjerova i broj razrednih odjela kontinuirano se povećavao prateći trendove suvremenoga čovjeka za osiguranjem kvalitete zdravstvene skrbi.

Iščitavajući potrebe i znakove današnjega vremena, odgajamo i obrazujemo učenike u različitim zdravstvenim smjerovima opće zdravstvene njege, fizioterapije, farmaceutike, dentalne asistencije i protetike, laboratorijske dijagnostike, sanitarne skrbi i primalja do  zdravstvene gimnazije. Svi se zdravstveni smjerovi međusobno nadopunjuju i čine cjelinu u čijem je središtu učenik koji uči kako bi znao, bio, činio i živio za čovjeka u potrebi.

Misija i vizija djelatnika i učenika Medicinske škole Osijek u središte postavlja čovjeka. Čovjek je svrha i cilj svih odgojno-obrazovnih ishoda, zadaća i aktivnosti učenika u nastavnim procesima u kojima sudjeluje tijekom srednjoškolskoga obrazovanja.

Koristeći suvremene metode nastavnoga procesa, suvremene informacijske i komunikacijske tehnologije, nastavne platforme, školske, gradske, nacionalne i međunarodne aktivnosti i projekte, uvijek nam je u središtu čovjek kao najsavršenije i najvrijednije biće. Poštujemo svakoga čovjeka bez obzira na dob, spol, rasu, narodnost, vjeru, religiju,  imovinsko stanje, visinu, darovitost, uspješnost... Nama je svaki čovjek vrijedan jer je originalan i neponovljiv sa svim svojim sposobnostima.

Darujemo stručno znanje, sposobnosti i vještine u promociji i očuvanju tjelesnoga zdravlja kao i unutarnjega duhovnoga zdravlja kojim želimo uljepšati lica i unijeti vedrinu srca svakom čovjeku. Na to nas još snažnije potiče život i djelovanje naše zaštitnice Škole svete Majke Terezije koja je zapisala: „Jučer je već prošlo. Sutra još nije došlo. Imamo samo danas. Počnimo onda.²

 

Svima želim uspješan rad, učenje, druženje i uzdizanje kulture srca!

 

ravnateljica Sanja Dravinski, mag. med. techn.

 

 

 

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

KARTA - KAKO DO NAS

Zdravstvo
Zdravlje
25.01.2020. 08:00
Novi Odjel laboratorijske dijagnostike u OB Pula
U pulskoj Općoj bolnici je otvoren Odjel laboratorijske dijagnostike, vrijedan 35 milijuna kuna.

Znanost
Biologija i kemija
29.12.2019. 08:00
Biste li išli u hrvatsku Školu za život?
Kristina Duvnjak, voditeljica programa edukacije Udruge Bioteka, za kraj 2018. donosi pregled i analizu dosadašnjeg stanja Škole za život, eksperimentalnog programa koji se od jeseni 2019. planira uvesti u sve škole u RH. Kako je do ovog programa došlo te na čemu se temeljio njegov dosadašnji razvoj, doznajte u nastavku.

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže. Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Činite dobra djela -  Pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / www.ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju